MOPETO.ro //mobilă pentru toți

Infomații de interes general.

Instrucțiuni de utilizare

INSTRUCȚIUNI GENERALE DE INTREȚINERE ȘI UTILIZARE A PRODUSELOR DE MOBILIER

Pentru a vă bucura cât mai mulți ani de produsele cumpărate și pentru a vă proteja investiția, urmați instrucțiunile de mai jos:

Nu lăsați lichidele să interacționeze cu mobilierul.
Nu așezați direct pe mobilier obiecte umede sau ude (pahare, sticle, etc.), utilizați pentru acesta suporți speciali care se gasesc în comerț. Orice pată de lichid trebuie ștearsă imediat cu o cârpă moale și uscată, în direcția fibrelor lemnului. Pe suprafețele melaminate, lichidele trebuie șterse imediat cu un prosop de hârtie și apoi uscate pentru a evita formarea petelor.

Nu așezați mobilierul la lumina soarelui, aproape de surse de căldură sau umezeală

  • Expunerea excesivă la soare poate cauza pierderea luciului și degradarea mobilierului. Schimbările extreme de temperatură și umezeală pot cauza crapaturi și desprinderi ale finisajelor;
  • Utilizați produsul în încăperi cu temperatura normală (între 15-30 de grade Celsius), departe de pereți cu igrasie, mucegai, infiltrații sau surse de căldură sau lumină puternice (umiditate 50-70%);
  • Evitați schimbările bruște de temperatură, curenți de aer sau acțiunea directă a razelor solare .

Nu așezați obiecte fierbinți pe suprafața mobilierului
Nu așezați direct pe suprafața produsului obiecte fierbinți, umede, lipicioase, murdare sau care pot produce zgârieturi sau deteriorări.

Aranjarea, decorarea și mutarea mobilierului prin încăpere
Așezați produsul de mobilier doar pe suprafețe plane, daca nu există o astfel de suprafață, planeitatea se va obține prin utilizarea unor pene din lemn sau plastic.

Mobilierul din lemn sau furniruit este afectat de lumină. În primele două luni când mobilierul absoarbe pentru prima oară lumina, pe acesta nu se vor așeza obiecte sau decorațiuni, fiind foarte posibil ca absorția inegală a luminii să rezulte în pete permanente.

Daca tebuie să deplasați piesa de mobilier, aceasta trebuie golită de greutăți, în acest fel se va ușura manipularea și se evita apariția riscului de deteriorare. Nu mutați mobilierul prin tragere sau împingere. Mutarea mobilierului cu o greutate mai mare de 15Kg se va face de cel puțin 2 persoane și se vor folosi accesorii specifice pentru mutat mobilă.

Curățarea mobilierului
Praful de pe mobilier se va șterge cu o cârpă moale și uscată, și se vor folosi doar produse de curățat specifice materialului de fabricație.

Nu folosiți produse de curățare care conțin solvenți chimici sau alcool (orice soluție de curățare trebuie încercată pe o suprafață mică, ascunsă).

INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE A PRODUSELOR DE TAPIȚERIE
Nu se recomandă să se folosească brațele sau spătarul colțarelor, canapelelor sau fotoliilor pentru ședere. Acest lucru poate duce la deteriorarea scheletului acestuia. Se recomandă folosirea alternativă a pernelor de șezut astfel încât acestea să prezinte același grad de uzură.

Modul de utilizare, manipulare, depozitare, păstrare: produsele de tapițerie sunt concepute pentru uz domestic și nu pentru folosirea lor în regim industrial, în locuri publice sau în scopuri profesionale.

Produsele de tapițerie acoperite cu piele naturală se aspiră, nu se expun timp îndelungat la lumina soarelui.

Produsele de tapițerie din piele ecologică se aspiră și se șterg cu o cârpă umedă, petele minore ale acestor produse se pot îndepartă cu un burete îmuiat în apă și soluție diluată de săpun. Se recomandă aspirarea și aerisirea pernelor (acolo unde acestea există și unde este posibil) cel puțin o dată pe lună.

Produsele tapițate cu stofă se aspiră.

Pentru ca toate pernele să prezinte o uzura uniformă în timp, este indicat să se alterneze pernele folosite mai mult cu cele mai puțin folosite. Pentru curățarea suprafețelor tapițate cu materiale textile se folosește șampon pentru tapițerie, testat in prealabil pe o suprafață care nu este la vedere (ca să fim siguri că nu deteriorează țesătura).

Contraindicatii:

  • Nu se vor folosi pentru intretinere produse ce contin alcool,  inalbitori, agenti chimici sau abrazivi, nu se usuca folosind un uscator electric;
  • Nu se actioneaza asupra suprafetelor cu obiecte dure (cutit, cutter, unghia etc);
  • Nu se aseaza mobilierul in bataia directa a razelor solare si nu se aseaza mobilierul langa o sursa de lumina;
  • Nu se aseaza in apropierea unei surse de caldura, nu se muta mobilierul prin impingere sau tragere, ci prin ridicare;
  • Pe produsele cu miez elastic nu se sare de mai multe ori la rand pentru ca se risca deformarea mizului elastic, bratele produselor tapitate nu sunt recomandate pentru sedere;
  • Este interzisa incercarea portantei canapelelor si a fotoliilor prin presarea lor cu genunchiul sau cotul, acest lucru ducand la deformarea materialului de acoperire, fara a exista posibilitatea de revenire la forma initiala;
  • Petele de pix sau marker nu se inlatura cu agenti chimici (spirt, acetona), ci se incearca cu solutii speciale de curatat pt fiecare material in parte (solutiile de curatat difera de la material la material textil, piele ecologica, piele naturala);
  • Este interzisa utilizarea saltelei de canapea, a sezutului, ca masa de calcat sau a se sari pe ea;
  • Toate tipurile de materiele de acoperire (stofa, piele ecologica, piele naturala), se intind in timpul utilizarii. Pentru a atinge un nivel de confort cat mai ridicat, husele nu se pot realiza prea strans, de aceea in timp pot aparea unele cute (pe spatar, sezut, cotiere), acest lucru nefiind considerat un defect.